Salat med glaskål
1 bundt persille 1 agurk 1 rød glaskål 1 æble ovilenolie æbleeddike mild sennep salt og peber Start med at hakke din persille. Derefter skæres agurken ud i små tern. Glaskålen skrælles og skæres i små tern. Æblet skæres i tynde skiver og det hele blandes i en skål. Til dressingen blandes olie, eddike og…
En Madhistorie fra De Kolde Lande
Neil Young debatterer GMO-majs i et TV-show AFSNIT Ved uddelingen i torsdags mødte jeg Morten. ”Vi har aftalt det med opskrifter, ikk?” Ja, jo. Nej, det kunne jeg egentlig ikke huske, at vi havde. Jeg sagde, at det kunne vi sagtens finde ud af. På vej hjem til lejligheden mindede Mathias mig om, at jeg…
Grønt a la pølsehorn
Lækre små horn med grønt og ost. Dej: 4 dl mælk 25 g gær 50 g. smør (smeltet) 1 tsk salt 1 tsk sukker ca 700 g hvedemel- evt 100 g byttet ud med grahamsmel. æg til pensling evt sesamfrø til pynt Fyld: Ca 100 g groftrevet squash 1 løg i tynde skiver Andet…
Squashkage
Her er en opskrift på en lækker squashkage. Der skal bruges følgende ingredienser: 350g squashkage (groftrevet) 250g brunt farin 3 æg 100g smør 250g mel 3 tsk. kanel 0,5 tsk. vaniljesukker 1 tsk. stødt kardemmome 0,5 tsk. salt 2 tsk, bagepulver 125g valnødder (grofthakkede) Smør, æg, brun farin og vanijesukker piskes sammen. I en anden…
Tomatsalat med basilikumspesto og ristede valnødder
En af sommeren helt store lækkerier Pestoen kan du jo altid lave på forhånd, og så tager det ingen tid at bikse salaten sammen. Valnødderne skal dog nok ikke ligge for lang tid i pestoen, da de så godt kunne blive bløde. Til 8 personer 1 kg cherrytomater ½ bakke vårsalat/feldsalat 1 portion basilikumspesto med ristede…
Kartoffelfrittata
250 g brune markchampignon 250 g grønne bønner (nye eller fra frost) 300 g nye kartofler 1 peberfrugt 1 bundt forårsløg eller tilsvarende mængde rødløg/gult løg/skalotteløg 1 spsk olivenolie 1 fed hvidløg 2 tsk paprika 6 æg 1 dl fløde 18% eller derover 2 tsk timian salt&peber Skær bunden af svampene, og skær dem i…
Boller og glaskål i karrykokosmælk
Lav en god, saltet frikadellefars. Tilsæt 1 strøget spsk karry samt 2 fed presset hvidløg. Sæt den på køl i mindst en halv time. 1 liter vand 1-3 kviste timian 3 laurbærblade Evt. porretop eller et halveret løg 1 spsk salt 1 løg 2 syrlige æbler (eller 1/2 – 1 af vores kæmpe æbler) 2…
Glaskål med fennikel og blåbær
1 glaskål 1 fennikel 1 bakke blåbær 1 spsk. æblecidereddike 1 tsk. honning salt sort kværnet peber 2 spsk. olivenolie Skræl og skær glaskål og fennikel i papirtynde skiver på et mandolinjern eller på siden af et rivejern. Rør eddike, honning, salt, peber og olivenolie sammen. Vend glaskål og fennikel med dressing, kom det på…
Ovnbagt kartoffelmos med rodfrugter og parmesan
Til 4 personer: 600 g kartofler, gerne melede (rød Raja eller blå Congo) 400 g selleri, pastinak og/eller persillerod 2 dl mælk 75 g smør, skåret i tern 2 dl revet parmesan 1-2 spsk flagesalt 2 æggehvider Friskkværnet sort peber Kog kartofler og rodfrugter uden salt, til de er helt møre. Varm mælken op, til…