En af sommeren helt store lækkerier
Pestoen kan du jo altid lave på forhånd, og så tager det ingen tid at bikse salaten sammen. Valnødderne skal dog nok ikke ligge for lang tid i pestoen, da de så godt kunne blive bløde.
Til 8 personer
- 1 kg cherrytomater
- ½ bakke vårsalat/feldsalat
- 1 portion basilikumspesto med ristede valnødder
- 4 spsk olivenolie
- Salt og peber
- Lidt finrevet picorino
Bland de 4 spsk olivenolie i den færdige pesto, så den får mere karakter af en dressing. Halver tomaterne, og vend dem med pesto, salt og peber i en skål. I serveringsfadet lægger du en bund af den skyllede salat, og herefter lægger du tomat/pesto-blandingen ovenpå. Giv den eventuelt et ekstra skud salt og peber, og riv lidt frisk picorino udover.
Salaten er superlækker som tilbehør til aftensmaden, men den fungerer som sagt også rigtigfint på et buffetbord. Det er den hjemmelavede pesto og de ristede valnødder, der gør den her salat til noget specielt 🙂
Nu glæder jeg mig bare til at det bliver sommer med aftensmad på terrassen!